Mikael Amin

lär känna

Mikael Amin, MSc Pharm Grundare av MEIA GLOBAL AB

Receptarieexamen 1997 och Magisterexamen 2001 vid Uppsala Universitet. Forskat inom Molekylär farmakologi och Farmaceutiskt Analytisk kemi. Mikael har arbetat hos flera av de stora apotekskedjorna runtom i landet, etablerat flera nya apotek och en vaccinationsmottagning i Stockholm samt byggt om och omstrukturerat ett flertal apotek. Mikael har haft rollen som apotekschef och har stor erfarenhet av både kundbemötande och service. Utöver sin apotekserfarenhet har han även arbetat som kvalitetssäkrare och forskare på flera stora läkemedelsföretag under flera års tid. Mikael har gjort resan med att följa ett läkemedel från molekyl till färdig medicin.

Min passion har alltid varit att hjälpa folk med deras hälsotillstånd. När jag fick chansen att öppna eget var det ett självklart val för mig. Mitt första apotek jag jobbade på låg i stan och att nu få komma tillbaks till stan och driva ett eget apotek gör att cirkeln är sluten

Mikael Amin, vd meia global

Varför valde du att starta Essingens Apotek?

Att driva ett eget apotek har alltid varit en dröm och när möjligheten kom och speciellt ett apotek på Lilla Essingen så kändes det 100% rätt.

Vad är ditt mål med Essingens Apotek?

Att etablera ett centrum för patientens korrekta användning och rådgivning för läkemedel. Farmaceuten (Receptarien eller Apotekaren) har en viktig roll i vårdkedjan och väldigt mycket kunskap.

Nämn 3 apotekssaker du inte kan vara utan?

Plackers, ACOs hudserie och Multivitamin-tabletter.